6/18/2008

STOPPA FRA! STOPPA FRA!


Vi var många som skanderade utanför riksdagen idag. Det är svårt att avgöra hur många men platsen framför riksdagshuset var fullproppad av vitklädda protestanter, säkerligen uppemot 1000 personer. Enligt en kommentar på youtube räknade polisen till och med till 2000 personer.FRA-lagen har gått på återremiss. Och röstas igenom snarast. Kanske redan idag. Det betyder ingenting alls. Det skall läggas på mer kontrollinstanser på ett förslag som är i grunden felaktigt. Gårdagens riksdagsdebatt var snudd på rekord av dålig retorik, usla motiveringar och ett uttalat förakt för svenska folkets åsikter och oro. Som liberal är det inte ofta jag står på vänsterpartiets sida, men Alice Åström(v) skötte sig lysande under gårdagens riksdagsdebatt och lät inte förespråkarna komma undan. Socialdemokraterna lekte oskyldiga och kritiserade i sitt falskspel alliansen, trots att de själva står som upphovsmän till förslaget.

Till Fredrik Federley(c), Annie Johansson(c), Karl Sigfrid(m), Birgitta Ohlsson(fp) med flera säger jag: Det här är inte gott nog. Låt er inte köpas såhär billigt. Kräv en riktig återremiss. Kräv att detta får ta den tid som behövs. Det är ingen återremiss om inte ens remissinstanserna får en chans att uttala sig!

Kommentarer:

Postad av: Sissi | 6/18/2008 1:52:3
Skrota Fra LAgen Och OrwellAgendan Ingen i Befolkningen Vill HA Det Ändå.
Postad av: ELEOS | 6/18/2008 3:27:5
De är fegisar, Tyvärr sålde svenska folket jätte billigt

INGEN RÖST TILL SVIKARNA I NÄSTA VAL.
BÖRJA KAMPANJEN NU !
Postad av: Anders Gardebring | 6/18/2008 3:47:4
Eleos:
Jag skall villigt erkänna att jag känner mig hyffsat desillusionerad nu. Jag har i stora drag helt tappat förtroendet för vår regering, för de som jag röstade på i valet 2006 och för hela det demokratiska systemet. Var min röst hamnar i valet 2010 är just nu väldigt osäkert...
Postad av: Charles Pylad | 6/18/2008 9:09:2
Du kan väl fundera på att lägga din röst på Miljöpartiet. Om jag förstått det hela rätt är det endast Miljöpartiet som varit emot detta hela vägen, dvs även förra mandatperioden. Däremot om någon i det borgerliga lägret vågar rösta emot så bör ju rimligen de få en röst om inte mp är ett alternativ. De som vågar stå emot kan få det tufft så uppskattning i september 2010 kan nog vara välbehövligt.
Postad av: Johan | 6/19/2008 12:22:
Det var trots allt Bodström som började fundera i dessa banor. MP var väl mer eller mindre med på det tåget? Jag litar verkligen inte på att MP skulle våga stå upp och ev fälla regeringen.

Ett rumsrent piratparti som har bytt namn till integritetspartiet (internetpartiet - IP?) och som inte pushar illegal fildelning i samma utsträckning?
Postad av: Anders Gardebring | 6/19/2008 1:01:4
Charles:
Socialdemokraterna vill ha samma system i drift, så det är svårt att ge en röst på den sidan skranket också.

Johan:
Det vore fantastiskt om så kunde bli.
Postad av: Charles Pylad | 6/19/2008 8:52:1
Anders & Johan:

Just därför ska det främsta arbetet riktas mot de partier som nu röstade emot. Skriv till riksdagsledamöterna från dessa partier och fråga hur de har tänkt att göra efter en eventuell valseger 2010.

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=392
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2022, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.