1/13/2006

Det blir du som får betala..


Det som de flesta misstänkte verkar nu infrias. Det blir företagen själva, alltså du själv, som får betala för Bodströms registerhets.
Cirkeln börjas för övrigt att slutas.. Det skall registreras vem som mailar vem och när, dessutom skall all data (alltså även innehållet i kommunikationen), skickas vidare till staten så att de kan leta igenom materialet och se om det finns något fint att gotta sig åt. Borta är snacket om att bara information om när informationen skickats skulle utsättas för automatisk databehandling, nu skall all vår kommunikation övervakas, allt vi mailar om skall sökas igenom, vem som helst kan få sin allra personligaste kommunikation läst av tjänstemän hos FRA. (Att hela grejen om att bara info om när man kommunicerat skulle hanteras visste man ju såklart var båg från början, men nu är det officiellt)
Det är så vansinnigt fruktansvärt så jag vet inte ens var jag skall börja. Mest faschinerad blir jag dock av en del svenskars reaktion.. "Jag har inget att dölja"-mentaliteten sitter, till statens stora glädje, rätt gjuten hos svensken. I en omröstning i ovanstående artikel på dn frågas, "Känner du dig övervakad". 60% svarar nej på frågan. Alltså.. förlåt, men om det loggas vem du mailar hela tiden, vem du ringer och var du är när du ringer, och all mailkommunikation genomsöks av FRA, hur kan man inte känna sig övervakad? Är svenskens förtroende för staten så stort, trots alla skandaler och affärer? Trots att åsiktesregistrering och olaga register inte direkt är något som Sverige varit förskonat från? Jag vet inte vad som är mest skrämmande, den politiska agendan, eller folkets totala ignorans och likgiltighet.

Kommentarer:

Postad av: Joakim Westin | 1/13/2006 5:36:2
Jag kan bara hålla med om att detkänns väldigt, väldigt otrevligt att vi börjar närma oss sammhället som George Orwell skrev om i 1984...

/j
Postad av: Dennis Nilsson | 1/14/2006 12:21:
Svenskarna trivs väl i fårskocken och med fåraherden. Han skyddar dem mot stora stygga vargen.

Det fårskocken inte anar är att den stora styga vargen har klätt ut sig till fåraherde.
Postad av: Dennis Nilsson | 1/14/2006 1:19:4
Såg nyss att Alliansens olika partier samarbetar i sex olika grupper. I gruppen "Rättspolitik för trygghet" är Johan Pehrson från (fp) ordförande. Värt att veta är att han tillika är ordförande i Justitieutskottet och tillsammans med Bodström grundarkitekten bakom Bodströms STASI-samhälle.

Johan Pehrson är också tilltänkt posten som Justitieminister i en borgerlig regering.

Jag skrev till honom om Bodströms förslag för 4 månader sedan och fick tillbaka som svar en text som kunde vara hämtad från någon av Bodströms pressreleaser.

Det var (fp) och (kds) som stödde Bodström i omröstning i Justitieutskottet i denna fråga. Hade de inte gjort det så hade inte Bodström kunnat driva denna fråga.

Med andra ord, blir Johan Pehrson justitieminister så kommer han att driva frågan om STASI-lagarna lika intesivt som Bodström.

Skriv därför till de borgerliga partierna och be dem peta honom. Jag har redan gjort det några gånger. Är vi tillräckligt många så åker han ut.
Postad av: Anders Gardebring | 1/14/2006 3:38:4
Just Johan Pehrson är det största enskilda problemet för en liberal idag. Hur kan man rösta på ett parti som kallar sig liberalt, och samtidigt har någon som Johan Pehrson som ansvarig för justitiefrågor. Jag själv mailade mycket med europaparlamentets fp-ledamöter inför datadirektivsomröstningen, nu är den vägen stängd, dags att rikta ögonen på hemmaplan, där, precis som du säger, just Johan Pehrson är det största problemet.
Postad av: Dennis Nilsson | 1/30/2006 5:20:0
Då gäller det att lobba för att Johan Pehrson inte blir justitieminister. Jag använder de kanaler jag har. Johan Pehrson kan få en landshövdingspost någonstans långt borta.
Hur som helst så kan han inte stanna som representant för ett liberalt parti, om nu Folkpartiet är liberalt, de verkar ha glömmt bort vad det ordet står för. Beatrice Ask är en person som har respekt för demokratins spelregler samtidigt som hon förstår vikten av att skydda demokratin. Hon skulle bli en bra justitieminister.
Postad av: Rickard | 2/6/2006 11:40:5
Håller med! Beatrice Ask är den bästa justitieministern en borgerlig regering kan ha. Hon kan nog även bli vice statsminister då hon kan de flesta politiska områdena klockrent, har lång och bred riksdagserfarenhet och som ett av fåtal tilltänkta statsråd i den kommande regeringen erfarenhet av regeringsarbete sedan carl bildts regering då Ask var Skolminister. De övriga från den regeringen som är tilltänkta för en ny period som statsråd vid en valseger är enligt den information jag har hört Per Westerberg, Alf Svensson, Bo Könberg samt dåvarande statssekreteraren Urban Bäckström.
Rätta mig om jag har hört fel.
Tror att Johan Pehrson är en kandidat till inrikesminister på inrikesdepartementet som lär återbildas den här gången med ansvar för polisfrågor, civila försvarsfrågor, säkerhetspolitiska frågor inom sverige samt tullfrågor.
Personligen ser jag hellre Allan Widman på den platsen och det bästa vore som sagt att Johan Pehrson inte blev uttagen alls. Tycker dessutom att han verkar vara ur balans fortfarande sen tsunamin.

Skriv en kommentar:


Namn:
Epost:(syns ej publikt)
Hemsida:
Kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.
Trackback URL för detta inlägg:
http://gardebring.com/trackback.aspx?aid=107
(Notera att det kan ta en stund för trackbacks att dyka upp)
Copyright © 2005-2020, Anders Gardebring
Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.
Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan.

Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan.